Aberlour A´bunadh

Skotsk

header

Type : Single Cask Strenght Malt
Farve : Rav farvet.
Duft : Er røg, malt sødme, svesker.
Krop : Blød og rund. Medium til let fyldig.
Smag : Smagen har en anelse røg, malt sødme,
fyldig, lige-på-og-hårdt. Slutter med
hints af henkogte æbler. 
Finish :Eftersmagen starter stort, så kommer
malt sødmen, vanillie og sød røg.
Plus : Flot farve. 
I øvrigt: God whisky

Aberlour er gælisk og betyder ”Den pludrende bæks mund”, og whiskyen har fået dette navn da destilleriet er bygget ved siden af bækken Lour. Destilleriet blev bygget i 1879 af James Flemming, hvis motto var ”Let the deed show”, og med det mente han, at produktet bør tale for sig selv, og ikke tages for hverken mere eller mindre end hvad det er. Motto’et står trykt på Aberlour’s etiketter, som en forpligtelse for efterkommerne, hvilket produktet stadigvæk fuldt ud lever op til. Aberlour er blevet præmieret som den bedste malt whisky med guldmedalje ved “The International Wine and Spirit Competition” i 1986, 1990, 1996, 1998 og 1999 samt Pot Still trofæet ved den samme konkurrence i 1986 og 1990. Dette er en unik præstation, idet kun Aberlour har vundet så mange guldmedaljer og Pot Still trofæer.

Aberlour a’bunadh betyder bogstavelig talt ”oprindelsen” og er en hyldest til whiskyens forfædre og især James Flemming. Det er en såkaldt Single Cask Strenght Malt Whisky, hvor whisky’en tappes direkte på flasker fra specielt udvalgte sherry fade. Hele aftapningsprocessen holdes så simpel som mulig uden at den gennemgår moderne filtrering eller fortyndes med vand (deraf den høje alkoholprocent). Resultatet er en mørkgylden whisky med intense frugtige aromaer, og en nærmest tyk konsistens med en sirupagtig sødme. En lang, varm og let røget og krydret eftersmag afslutter denne specielle whiskyoplevelse. Aberlour a’bunadh leveres i en speciel flaske, der er magen til de apoteksflasker, der som oftest blev brugt til at hente whisky i i 1800-tallet. Da whiskyen ikke er filtreret kan det forekomme at den bliver lidt uklar - især hvis der tilsættes vand. Dette påvirker på ingen måde smagen, men illustrerer hvorledes whisky var for mere end 100 år siden.