Glenmorangie Burgundy Wood Finish

Skotsk

header

For Glenmorangie er de bedste tønder dem der tidligere har indeholdt Amerikansk bourbon. Dette krydrer træet, hvorved det afgiver sødme og absorbere uønskede elementer uden at dæmpe den fine aroma af whisky. 
Glenmorangie Port Wood Finish: 
På grund af deres interesse for træets effekt førte til et eksperiment. De prøvede at modne Glenmorangie i tønder, som tidligere havde indeholdt andre vine eller spiritus, men de havde en tendens til at dominere smagen. Derefter prøvede de at flytte whiskyen til forskellige træsorter kun for den sidste modningsperiode, hvilket var en stor succes. 

Denne serie af malt whiskies er først modnet i Amerikanske egetønder i mindst 12 år, herefter bliver den tappet på tønder, som tidligere har indeholdt Port, Maderia eller Sherry for den sidste modningsperiode. 

Dette giver en usædvanelig malt med en antik gylden farve med en rosen glød. 

Med en dråbe vand består den primære aroma af karamel og mørk chokolade men med frisk, minty anstrøg samt en antydning af at være tør. Der er noget sandeltræ og citrus frugt – appelsin eller måske mandarin selv en antydning af allehånde. Med en smule mere vand begynder lettere dufte at dukke op: græs og hø, hasselnødder og kandiseret skal. Følelsen i munden er yderst blød som at nippe til fløjl. Hele ganen er beskæftiget – en meget interessant og kompleks balance mellem noget sødt og tørrede blomster. Den bitre chokolade bekendt som en aroma er tydelig frisk og mintet. I den tilfredsstillende langvarige eftersmag afslører antydningen af Port sig for første gang. dette og valnød. En usædvanlig whisky, perfekt efter en god middag eller til enhver tid